Košarica

PRAVILA I UVJETI POSLOVANJA

UVJETI I NAČIN PLAĆANJA

Isporuku vršimo samo na području Republike Hrvatske.
Na svoju e-mail adresu primit ćete obavijest o zaprimanju vaše narudžbe i broj narudžbe.

Vašu narudžbu možete platiti pouzećem po primitku pošiljke, uplatom na račun ili bankovnim karticama.

  1. Pouzećem, plaćanje gotovinom po primitku pošiljke.
  2. Uplatom na račun Dostavljaču ne možete platiti naručene artikle karticama. U paketu s naručenim proizvodima primit ćete račun i Obrazac za jednostrani raskid ugovora. Račun sačuvajte radi eventualnih reklamacija i povrata novca.

    U cijenu je uključen PDV (25%). Troškovi slanja dodaju se pri izradi narudžbe.

  3. Plaćanjem karticama preko sustava Stripe

DOSTAVA NARUDŽBE

Naručeni proizvodi bit će dostavljeni GLS dostavnom službom ili na vaš zahtjev Hrvatskom poštom.
Uobičajeni rok dostave za dostupne proizvode je 3-5 dana.

Troškovi pakiranja i slanja iznose 30,00 kn ako ne ostvarujete uvjete za besplatnu dostavu (pravo na besplatnu dostavu ostvarujete u slučaju kupovine proizvoda iznad 500,00 kn).
Provjerite sadržaj paketa prilikom primitka u prisustvu dostavljača i obavijestite nas u slučaju eventualnog oštećenja ili nepotpunog sadržaja.

POVRAT PROIZVODA

Povrat novca vršimo za plaćene proizvode vraćene u roku 15 dana od primitka paketa.

Novac vraćamo isključivo na tekući račun.

Kupac ima pravo na povrat:
1. kada pošiljka ne sadrži artikle koje je kupac naručio
2. kada je roba oštećena, a oštećenje nije nastalo tijekom transporta
3. ako kupac nije zadovoljan proizvodom.

U slučaju povrata proizvoda obavezno priložite račun.

Vraćeni proizvodi ne smiju biti korišteni, oštećeni i moraju imati sve pripadajuće etikete.

Paket možete vratiti službom kojom ste ga i primili. Trošak slanja u slučaju zamjene ili povrata snosi kupac. Molimo ne šaljite pakete s otkupninom.

Ako je proizvod poslan oštećen ili je poslan proizvod koji nije naručen, sve troškove zamjene i povrata snosimo mi.

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Računanje roka za jednostrani raskid ugovora:

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Da biste ostvarili pravo na jednostrani raskid ovog Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom putem priloženog obrasca za jednostrani raskid ugovora koje možete preuzeti ovdje.
Popunjeni obrazac potrebno je poslati poštom na našu adresu navedenu u samom obrascu ili e-poštom. Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada smo zaprimili vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena na našu adresu. Novac za vraćene proizvode uplatit ćemo na tekući račun kupca u roku od 14 dana od dana primitka vraćenih proizvoda.

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14.) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi u našim poslovnim prostorijama pri čemu ćemo vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora.
Prigovor također možete poslati poštom ili e-poštom.
na adresu: Stara lipa, Benkovićeva 8a, 35400 Nova Gradiška
ili na e-adresu: info.staralipa@gmail.com

Trgovac se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.
Podnositelj prigovora:
Ime i prezime:
Adresa za dostavu odgovora:

ZAŠTITA PODATAKA

Osobne podatke koje nam stavljate na raspolaganje obrađujemo kako bismo vam ubuduće mogli dostaviti informacije o novim ponudama. Ti podaci mogu biti: ime, prezime, adresa i poštanski broj, sekundarna adresa i poštanski broj, datum rođenja, e-mail, kontakt telefon.
Navedene osobne podatke obrađujemo na nekoliko načina: slanje promotivnog materijala e-poštom, slanje promotivnog materijala na vašu adresu i kolačići prilikom pregleda naše internetske stranice (cookie).

Ovim putem želimo vam poručiti da u bilo kojem trenutku imate pravo na pristup svojim osobnim podacima (zatražiti informaciju koje vaše podatke imamo i u koju ih svrhu koristimo), pravo na izmjenu osobnih podataka (u bilo kojem trenutku možete zatražiti izmjenu podataka) te pravo na zaborav (u bilo kojem trenutku možete zatražiti brisanje dijela podataka ili potpuno brisanje iz baze podataka). Sukladno odredbi, svoj odgovor očekujte u roku 72 h nakon zaprimanja bilo kojeg od navedenih zahtjeva.
Na ovaj način možete upravljati svojim osobnim podacima putem zahtjeva na adresu e-pošte info.staralipa@gmail.com, pozivom na broj 035/362-260, pismom na našu adresu (Knjižara i papirnica Stara lipa, Bekovićeva 8a, 35400 Nova Gradiška) ili osobnim dolaskom u trgovinu u Novoj Gradiški (Benkovićeva 8a).

PRAVILNIK KUPOVINE PUTEM WEB TRGOVINE

1. Web trgovina prodaje robu preko internet mreže.
2. Nakon izvršene narudžbe kupac dobiva e-poštom informaciju da je njegova narudžba zaprimljena
3. Narudžbe realizira Knjižara i papirnica Stara lipa, Benkovićeva 8a, Nova Gradiška.
4. Prihvaćanje narudžbe na realizaciju počinje odmah nakon primitka narudžbe.
5. Narudžbe će biti realizirana pod uvjetom da je roba dostupna u skladištima Knjižare i papirnice Stara lipa. U slučaju da jedan dio naručenih proizvoda trenutno nije dostupan, kupac dobiva obavještenje o stanju narudžbe i odlučuje o načinu realizacije (djelomična realizacija, produženje termina realizacije, povlačenje narudžbe u cijelosti).
6. Za akcijsku prodaju ili rasprodaju predviđena je ograničena količina proizvoda pa u vezi s tim realizacija narudžbi provodi se prema redoslijedu potvrđenih narudžbi za ove proizvode, sve dok se ne rasprodaju količine koje su za to predviđene.
7. Uz svaku narudžbu ispostavlja se račun. Račun se ispostavlja u trenutku kada su svi artikli koje je kupac naručio kompletirani i spremni za otpremu.
8. Kupac može uvoditi izmjene u narudžbi sve dok ne zaprimimo narudžbu.
9. Kupac može povući narudžbu u cijelosti do trenutka otpreme pošiljke. Ovakve izmjene moguće je uvesti kontaktirajući nas e-poštom info.staralipa@gmail.com ili telefonski na broj 035 362 260.
10. Sve cijene navedene su u hrvatskoj valuti HRK s uračunatim PDV-om i vrijede isključivo za kupovinu u web trgovini. Cijena prikazana za svaki proizvod vrijedi do trenutka kada kupac izvrši narudžbu.
11. Web trgovina zadržava pravo da može mijenjati cijene proizvoda koji se nalaze u ponudi, također i proširiti ponudu za nove proizvode, za aktiviranje i završetak akcijske prodaje na web stranicama prodavaonice i uvođenje izmjena u njezinom provođenju.
12. Vrijeme realizacije narudžbe računa se od trenutka kada je narudžba napravljena sve do otpreme naručenih artikala. Računaju se isključivo radni dani. Narudžbe koje obuhvaćaju proizvode za koje je predviđeno različito vrijeme realizacije otpremaju se nakon kompletiranja cijele pošiljke. Vrijeme realizacije narudžbe ne smije trajati više od 5 radnih dana.
13. Cijena proizvoda ne sadrži i cijenu dostave.
14. Narudžbe dostavljamo isključivo na područje Republike Hrvatske.

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima (članci 400-422).

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na Kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato. Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na Kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Prodavatelj ne odgovara za neznatan materijalni nedostatak.

Materijalni nedostatak postoji:
• ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet
• ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je Kupac nabavlja, a koja je bila poznata Prodavatelju ili mu je morala biti poznata
• ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane
• kad je Prodavatelj predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti
• ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je Kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave Prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.)

Ako je Kupac na temelju izjava proizvođača ili njegova predstavnika očekivao postojanje određenih svojstava stvari, nedostatak se ne uzima u obzir ako Prodavatelj nije znao niti morao znati za te izjave ili su te izjave bile opovrgnute do trenutka sklapanja ugovora ili one nisu utjecale na odluku Kupca da sklopi ugovor.

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati Kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati.

O OBRTU

Knjižara i papirnica Stara lipa
Benkovićeva 8a, 35400 Nova Gradiška
Telefon: (035) 362-260
E-pošta: info.staralipa@gmail.com

Radno vrijeme: ponedjeljak-petak: 8:00 – 19:30 h, subota: 8:00 – 13:00 h
OIB: 92305232459 IBAN: HR8323600001100966433 otvoren kod Zagrebačka banka, Zagreb
Obrt je upisan u Obrtni registar pod brojem MBS:90411293. Vlasnik: Bernarda Lukić.

Zahvaljujemo. Kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku!